Νέα

Το τελευταίο αντίο

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να πούμε ένα τελευταίο αντίο στον αγαπητό μας Άγγελο.

Είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άνθρωπο απλό και συγχρόνως πολύ εκλεπτυσμένο.

Έναν άνθρωπο που γι'αυτόν η φιλία ήταν τέχνη. Μια τέχνη που χρειαζόταν προσοχή, τρυφερή στοργή και χιούμορ.

Έναν άνθρωπο με άπειρες γνώσεις και αξιοθαύμαστη μνήμη, μια κινητό βιβλιοθήκη.

Έναν άνθρωπο που δεν έδειχνε να ανησυχεί για τις δυσχέρειες και την έλλειδψη  καταννόησης που αντιμετώπιζε από εκείνους που εμπόδιζαν την αξία του έργου του.

Πάντα δημιουργικός χωρίς να φοβάται μήπως δεν φθάσει πουθενά.

Οι σκέψεις που αναπτύσσονταν με την ατάραχη πεποίθηση εκείνου που είναι βέβαιος για την αξία του.

Έναν άνθρωπο που χαμογελούσε για να σώσει τη στιγμή.

Πάντα δοτικός χωρίς να περιμένει ανταπόδωση.

Το να γνωρίζεις έναν άνθρωπο αληθινό είναι σχεδόν ένα θαύμα και όταν τον χάσεις σε κάθε βήμα σου να σου θυμίζει τη μεγάλη απώλεια.

Τον ευχαριστώ για την φιλία του.

Καλό του ταξίδι.

 

 

Έφυγε ο Άγγελος Δενδρινός

Αγαπητοί Φίλοι του Παρράσιου Πάρκου,

Με απερίγραπτη λύπη σας πληροφορώ ότι χθες 23 Μαρτίου 2021, έφυγε από τη ζωή ο Γραμματέας του Συλλόγου μας Άγγελος Δενδρινός. Η συμμετοχή του από την αρχή της ύπαρξής μας ως Σωματείο ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ήταν συνεχής και καθοριστική στη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων μας. Η μεγάλη αγάπη του για την Αρκαδία, που φάνηκε μέσα από την απεριόριστη εθελοντική του προσφορά και την αδιάκοπη προσπάθειά του να αναδειχθεί η Αρκαδία σε παγκόσμιο πρότυπο ευδαιμονίας, όπως το εμπνεύστηκαν οι μεγάλοι δημιουργοί της Αναγέννησης, θα μείνει ανεξίτηλη στη συνείδηση όλων μας.

Ήταν ο  άνθρωπος που δεν έδειχνε ανυπομονησία ή ανησυχία για τις δυσχέρειες και την έλλειψη κατανόησης μπροστά σε εκείνους που εμπόδιζαν το έργο του, καθώς ήταν σίγουρος για την αξία του.

Ένας πραγματικός Αρκάς, μια μεγάλη απώλεια.

Καλό του ταξίδι.

Για τους Φίλους του ΠΠΠΚ

Φώτης Ζώης

Πρόεδρος ΔΣ

Ενημέρωση 22-2-2021

Αγαπητοί φίλοι του Παρράσιου Πάρκου,

Η Γενική Συνέλευση 2020 του Σωματείου μας,δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του Covid-19. Δεν σταματήσαμε όμως τις δραστηριότητές μας, αν και πολύ περιορισμένες.

Read more ...

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ

( ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΕΡΕΑΤΙΣ ; )

ΜΕΡΟΣ 1ον

Φώτης Ζώης
Μάϊος 2020

ΓΕΝΙΚΑ

Η εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται στο μέσον περίπου της διαδρομής τoύ επαρχιακού δρόμου που συνδέει το χωριό Βάστα του Δήμου Μεγαλόπολης με το Δασοχώρι του Νομού Μεσσηνίας .

Είναι κτισμένη στην άκρη ενός αρκετά εκτεταμένου επίπεδου πλατώματος στο βάθος μιας ρεματιάς που περιβάλλεται από βουνά .

Δίπλα στην εκκλησία ρέει ο χείμαρος Χάραδρος που ενώνει τα πλούσια νερά του με αυτά των δύο άλλων ρεμάτων της περιοχής (πριν απ΄αυτόν ) αυτά της “Κρύας Βρύσης “ και του “Κακορέματος “ και κατευθύνεται νότια προς τη Μεσσηνία, όπου ενώνεται με τον Πάμισο ποταμό .

Read more ...