Νέα

“ ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ”- ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ορισμός της έννοιας  “Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς”

Η έννοια του  “Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς” αναφέρεται στην επιλογή και οριοθέτηση μιας συγκεκριμένης περιοχής μέσα στα όρια της  οποίας   επιδιώκεται να  αναδειχθεί  ο  πολιτιστικός και φυσικός πλούτος που διαθέτει  και η φροντίδα  για τη συνέχιση και την προστασία του.

Περισσότερα...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ

         Ο Άγγελος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 62 ετών. Ο  πατέρας του είχε καταγωγή από την Ιθάκη και η μητέρα του από τη Χίο και την Καλλίπολη της Ανατ. Θράκης, αλλά  ο ίδιος καμάρωνε  ότι ήταν  “κατ' επιλογήν”, Αρκάς.

      Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην  Αθήνα και στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο όπου εσπούδασε Μουσειολογία και εργάστηκε ως Διεθυντής του Οικοτροφείου του Ελληνικού Κολλεγίου Λονδίνου (Hellenic College London). Παράλληλα επανίδρυσε τον Ελληνικό Προσκοπισμό στο Λονδίνο και ηγήθηκε του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Λονδίνου στο οποίο γαλουχήθηκαν πλήθος αγοριών και κοριτσιών της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας, καθώς και τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Περισσότερα...

Το τελευταίο αντίο

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να πούμε ένα τελευταίο αντίο στον αγαπητό μας Άγγελο.

Είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άνθρωπο απλό και συγχρόνως πολύ εκλεπτυσμένο.

Έναν άνθρωπο που γι'αυτόν η φιλία ήταν τέχνη. Μια τέχνη που χρειαζόταν προσοχή, τρυφερή στοργή και χιούμορ.

Έναν άνθρωπο με άπειρες γνώσεις και αξιοθαύμαστη μνήμη, μια κινητό βιβλιοθήκη.

Έναν άνθρωπο που δεν έδειχνε να ανησυχεί για τις δυσχέρειες και την έλλειδψη  καταννόησης που αντιμετώπιζε από εκείνους που εμπόδιζαν την αξία του έργου του.

Πάντα δημιουργικός χωρίς να φοβάται μήπως δεν φθάσει πουθενά.

Οι σκέψεις που αναπτύσσονταν με την ατάραχη πεποίθηση εκείνου που είναι βέβαιος για την αξία του.

Έναν άνθρωπο που χαμογελούσε για να σώσει τη στιγμή.

Πάντα δοτικός χωρίς να περιμένει ανταπόδωση.

Το να γνωρίζεις έναν άνθρωπο αληθινό είναι σχεδόν ένα θαύμα και όταν τον χάσεις σε κάθε βήμα σου να σου θυμίζει τη μεγάλη απώλεια.

Τον ευχαριστώ για την φιλία του.

Καλό του ταξίδι.

 

 

Έφυγε ο Άγγελος Δενδρινός

Αγαπητοί Φίλοι του Παρράσιου Πάρκου,

Με απερίγραπτη λύπη σας πληροφορώ ότι χθες 23 Μαρτίου 2021, έφυγε από τη ζωή ο Γραμματέας του Συλλόγου μας Άγγελος Δενδρινός. Η συμμετοχή του από την αρχή της ύπαρξής μας ως Σωματείο ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ήταν συνεχής και καθοριστική στη διαμόρφωση των δραστηριοτήτων μας. Η μεγάλη αγάπη του για την Αρκαδία, που φάνηκε μέσα από την απεριόριστη εθελοντική του προσφορά και την αδιάκοπη προσπάθειά του να αναδειχθεί η Αρκαδία σε παγκόσμιο πρότυπο ευδαιμονίας, όπως το εμπνεύστηκαν οι μεγάλοι δημιουργοί της Αναγέννησης, θα μείνει ανεξίτηλη στη συνείδηση όλων μας.

Ήταν ο  άνθρωπος που δεν έδειχνε ανυπομονησία ή ανησυχία για τις δυσχέρειες και την έλλειψη κατανόησης μπροστά σε εκείνους που εμπόδιζαν το έργο του, καθώς ήταν σίγουρος για την αξία του.

Ένας πραγματικός Αρκάς, μια μεγάλη απώλεια.

Καλό του ταξίδι.

Για τους Φίλους του ΠΠΠΚ

Φώτης Ζώης

Πρόεδρος ΔΣ