Ο Άγγελος Δενδρινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 62 ετών. Ο  πατέρας του είχε καταγωγή από την Ιθάκη και η μητέρα του από τη Χίο και την Καλλίπολη της Ανατ. Θράκης, αλλά  ο ίδιος καμάρωνε  ότι ήταν  “κατ' επιλογήν”, Αρκάς.

      Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην  Αθήνα και στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο όπου εσπούδασε Μουσειολογία και εργάστηκε ως Διεθυντής του Οικοτροφείου του Ελληνικού Κολλεγίου Λονδίνου (Hellenic College London). Παράλληλα επανίδρυσε τον Ελληνικό Προσκοπισμό στο Λονδίνο και ηγήθηκε του 1ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Λονδίνου στο οποίο γαλουχήθηκαν πλήθος αγοριών και κοριτσιών της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας, καθώς και τα παιδιά του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

         Από το 1974 και μέχρι το τέλος της ζωής του , ήταν αφοσιωμένος στην προσκοπική ιδέα . Στην Ελλάδα, ηγήθηκε του 15ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών , ίδρυσε την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 15ου Συστήματος και 1ου Συστήματος Λονδίνου και έλαβε μέρος ως Πρόσκοπος και Βαθμοφόρος σε παγκόσμιες και εθνικές προσκοπικές συναντήσεις, Jamboree, κατασκηνώσεις, δράσεις και εκδηλώσεις.

         Μετά τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ίδρυσε την εταιρία AJD MUSEUMS & ART CONSULANTS. Ως Μουσειολόγος, συνεργάστηκε, σχεδίασε και  επιμελήθηκε πολλές εκθέσεις σε μουσεία,  πολιτιστικούς χώρους  και  αίθουσες Τέχνης, καιθώς και εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

         Μεταξύ άλλων, αναδιοργάνωσε το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος στον Πειραιά, ανακαίνισε  και επέκτεινε το Μουσείο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Πάτμο, ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία με θρησκευτικά κειμήλια και εκκλησιαστικούς θησαυρούς στην Ελλάδα. Σχεδίασε και οργάνωσε την έκθεση πινάκων της Συλλογής Βελιμέζη στη Θεσσαλονίκη στην ανακηρυξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1998.

         Συνεργάστηκε στενά με τον γνωστό  αρχιτέκτονα, ζωγράφο και γλύπτη Δημήτρη Ταλαγάνη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας (Αθήνα 2004) διοργανώνοντας υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού την περιοδεύουσα έκθεση “Έρως-Άθλος-¨Ηρως”.  Η τελευταία τους δουλειά που  ήταν η ανέγερση  Ηρώου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη επ' ευκαιρία των εορτασμών της 200ής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, έμεινε ανολοκλήρωτο, καθώς  τους βρήκε και τους δύο ο θάνατος λόγω της πανδημίας με διαφορά μερικών ημερών.

         Η γνωριμία του Άγγελου με τον αρκαδικής καταγωγής Ελληνοαμερικανό καθηγητή Ελληνικής Φιλοσοφίας John P. Anton (Ιωάννη Αντωνόπουλο) από το Ζυγοβίτσι και η μετάβασή του στην Αμερική, υπήρξε  καταλύτης για τη βαθειά σχέση του με την Αρκαδία και την επιλογή του να θεωρεί τον εαυτό του Αρκά.

         Η πίστη του στη δύναμη της έμπνευσης, της δημιουργίας και της σύντονης προσπάθειας τον ωθούσε  να ιδρύει και να συμμετέχει  στην ίδρυση και λειτουργία  πολλών δικτύων, συλλόγων και σωματείων που αντανακλούν τις αρχές και τα πιστεύω του- την αλληλοβοήθεια, την πίστη, τον αλτρουϊσμό, το Ελληνικό πνεύμα και ιδιαίτερα το Αρκαδικό Ιδεώδες, που είχε γίνει πρωταρχικός σκοπός της ζωής του.

         Έτσι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν με πλούσιο έργο, η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ για τη μελέτη και αξιοποίηση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Ιδεώδους η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ  ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, η ΝΕΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, η Διεθνής Εταιρία Εθελοντισμού ο ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ, ο Σύνδεσμος  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και η  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΟΥ.

         Από το 2013 συμμετείχε ενεργά και ανελλειπώς σε όλα τα ΔΣ του  Σωματείου των ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΦΠΠΠΚ) και ήταν πανταχού παρών στις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις  του Σωματείου στην Αθήνα, την Αρκαδία, την Ηλεία και τη Μεσσηνία. Ως μέλος στο ΔΣ του Σωματείου ΦΠΠΠΚ πρωτοστάτησε στον αγώνα  για  να θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία  το  Παρράσιο Πάρκο, κάτι που δεν αξιώθηκε να δεί να πραγματοποιείται.

         Ο Άγγελος Δενδρινός ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, απλός και συγχρόνως  εκλεπτυσμένος, που αγαπούσε την ομορφιά, στοιχεία που κληρονόμησε από τους γονείς του.Έδειχνε να μην ανησυχεί  για τα εμπόδια που  έβαζαν στο δρόμο του και την έλλειψη κατανόησης  που αντιμετώπιζε από όσους δεν άγγιζαν  τα οράματά του . Ήταν  τολμηρός  στα ονειρά του χωρίς να φοβάται μήπως δεν φθάσει πουθενά και  δοτικός χωρίς να περιμένει ανταπόδωση . Πάνω  απ΄όλα είχε ένα  απαράμιλλο χιούμορ και  βαθειά μόρφωση. Ήταν ένας άνθρωπος αληθινός που  δεν θα  ξεχάσω ποτέ. Ένας άνθρωπος με ευαισθησία, οράματα και αγώνες για ό τι καλύτερο για τον άνθρωπο, την κοινωνία, τον κόσμο.  Ένας  πραγματικός  φίλος που θα μείνει πάντα στη καρδιά μου, και γι αυτή τη φιλία τού οφείλω ένα μεγάλο Ευχαριστώ .

                                                     Φώτης Ζώης

                                                 Πρόεδρος ΔΣ των

   ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ